Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

2017. 12. 12. 15:46:16

Manapság számos negatív véleményt lehet hallani a csapvíz minőségéről, nem véletlenül, hiszen bizonyos területeken sokan panaszkodnak furcsa színű és szagú vízre, amit értelemszerűen nem szívesen fogyasztanak. Ahhoz, hogy ezt a problémát ki lehessen küszöbölni, és élvezhetővé váljon a csapvíz, megfelelő víztisztító berendezésre van szükség!

2017. 11. 16. 15:47:09

aktív szenes víztisztítóA víztisztító berendezések egyre több háztartásban bukkannak fel, hiszen megadják azt a fogyasztóknak, ami az egészséges élet alapvető szükséglete: a tiszta vizet. Egy minőségi víztisztító készülék képes egyszerre több szempontból is megkönnyíteni, hogy tiszta, egészséges vízhez jussunk, így maximális átfolyási sebességet és kapacitást, kiváló klór- és üledék eltávolítást biztosít. Az általunk kínált aktív szenes víztisztító berendezések ezeket a célokat képesek úgy megvalósítani, hogy közben nem kerülnek megfizethetetlen összegbe és a környezetre sincsenek terhelő hatással.

De mit tud egy aktív szenes víztisztító? A víztisztító berendezések vízszűrőit aktív szénblokkal egészítik ki. Az aktív szén technológia természetesen már egy létező és működő dolog, az általunk kínált termékek kiemelkedő színvonalát és hatékonyságát a 3M membrántechnológia biztosítja. A 3M membrántechnológia szavatolja, hogy a csapból folyó víz tökéletesen klór, klóros íz és szag, üledék és parazita mentesen kerülnek a poharakba, edényekbe.

Amennyiben meggyőztük, keressen minket bizalommal, hogy Ön is aktív szenes víztisztítót használhasson otthonában!

2017. 11. 16. 15:45:51

vízlágyító berendezésA kemény víz ásványi anyagokat tartalmaz, úgy mint kálcium és magnézium karbonát. A kemény víz fogyasztása nem káros az emberi egészségre, a vízzel működő háztartási gépeket viszont annál inkább képes tönkretenni, élettartamukat megrövidíteni!

A kemény csapvízben lévő fentebb felsorolt ásványi sók kicsapódnak és vízkő lesz belőlük, a lerakódó vízkő pedig nemcsak csúnya, de károsan is hat. Vízzel takarítunk, vízzel mosogatunk: a bemattult csempe vagy a foltos poharak mind a vízkő jelei. A vízkő belülről is roncsol, tönkreteszi a csapokat, a mosogatógépet, mosógépet, de a bojlert is.

A vízlágyítás éppen ezért indokolt és számos előnnyel járó óvintézkedés. A lágyabb víz alkalmazásának köszönhetően megspórolhatjuk a meghibásodott háztartási gépek javíttatási költségét, lefaraghatunk a villanyszámlából is. A vízlágyító berendezések használata révén a kávé finomabb lesz, a mosott ruhák puhábbak, kevesebb mosószerre lesz szükség, de a bőr és a haj is pozitív állapota irányba változik, ha lágy vízzel tisztálkodunk.

Keressen minket bizalommal, és ismerje meg vízlágyító berendezéseinket!

2017. 09. 28. 00:00:00

Vízszűréssel a vízben lévő mechanikai szennyeződéseket szűrjük ki, esetleg aktívszénnel kombinálva a maradék klórt és származékait, míg vízlágyítással a vízben oldott ásványi sókat szeretnénk eltávolítani.

A víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja.

A változó keménységet (más nevén karbonátkeménység) a kalcium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2), illetve a magnézium-hidrogén-karbonát (Mg(HCO3)2) mennyisége okozza. Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában (CaCO3) kiválnak.

Az állandó keménységet a szulfátok, kloridok okozzák (kénsavas és sósavas sók, mint kalcium-szulfát, kalcium-klorid, magnézium-szulfát stb.) melyek hő hatására sem válnak ki.

A két keménység együttesen adja meg a víz összkeménységét.

A keménységet okozó leggyakoribb sók a CaO és MgO melyek mértékét mg/L-ben adják meg vagy német keménységi fokban. A magyar ivóvízminőségi előírás szerint az ivóvíz minimálisan szükséges keménysége 50 CaO mg/L, (azaz 5ºnk).

2017. 08. 06. 23:02:20

Erre a kérdésre majdnem olyan nehéz válaszolni, mint arra, hogy melyik a legjobb autó a világon? Ez nagyban függ, hogy ki mire szeretné használni. Van akinek egy családi autó a legjobb, van kinek egy sportkocsi, és van akinek egy teherautó, attól függően, hogy mire van szüksége, mi a cél vele. A vízszűrő esetében kicsit egyszerűbb a dolog, hisz a cél mindig a tiszta, biztonságos és jó ízű iható víz kell, hogy legyen. Ám mindenkinek más és más lehet az elvárása, de ez leginkább a megoldani kívánt problémától függ és csak másodsorban függ az anyagi lehetőségeinktől. 

2015. 06. 06. 18:00:00

Aki jártas akar lenni a vízszűrésben és vízkezelésben, annak nem árt tisztában lenni a vízkémia alapjaival. Egyrészt mert az alább felsorolt fogalmakkal gyakran fog találkozni és nem árt tudni, hogy mi mit jelent, de ettől még fontosabb, hogy azt értsük, hogy a víz minőségét befolyásoló paraméterek milyen összefüggésben állnak egymással. Sajnos a tájékozatlanságunkat sok kereskedő úgy igyekszik kihasználni, hogy áltudományos dolgokkal akarnak meggyőzni vagy egyszerű kémiai kísérlettel bizonyítani, hogy az ő termékük mennyire jó és mi eddig mennyire káros vizet ittunk. De erről majd hosszabban egy másik cikkünkben.

Addig is tisztázzuk a legalapvetőbb fogalmakat, ami meghatározza a víz minőségét.

2015. 05. 05. 15:00:00

Ritkán gondolunk bele, hogy a tiszta, tisztított víz valójában milyen nagy érték, mindaddig, amíg nem egy fejlődő, harmadik világbeli országban járunk és például túrázás közben friss vizet keresünk, hogy szomjunkat oltsuk, de nincs folyó vizes ellátás vagy akár elektromos áram forrás sem. De él a Földön 884 millió ember, akik biztonságos és tiszta vízforrás nélkül élik mindennapjaikat abban az állandó félelemben, hogy bármikor megbetegedhetnek a szennyezett forrásoktól.

2015. 04. 04. 16:00:00

3M™ Aqua-Pure™ aktív szenes vízszűrők az ÁNTSZ engedély mellett olyan nemzetközi tanúsítványokkal is rendelkezik, mint FDA CFR21, NSF/ANSI standard 53, NSF/ANSI standard 42

A szűrőbetét szerkezete egy ezüsttel impregnált aktív széntömbből, valamint egy 0,5 mikron finomságú hajtogatott Nylon szűrőmembránból áll.

Az aktív szén természeténél fogva hatásos az apoláris szennyeződések, mint például a szénhidrogének, az ólom illetve a klór és a klórozott szénhidrogének eltávolításában. A szagokat okozó egyéb szennyeződések szintén megkötődnek az aktív szén pórusaiban. A préselt széntömb technológiának köszönhetően nem kerülhet szénszemcse a már megtisztított ivóvízbe. A szén általában igen jó táptalaj a különböző baciknak, de a széntömb ezüsttartalma megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szűrőbetétben.

2015. 03. 03. 16:00:00

A vízművek által szolgáltatott ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmas, folyamatosan ellenőrzött minőségű. Vannak azonban olyan szennyezők, melyek befolyással vannak az ivóvíz megjelenésére (áttetszőség), illetve ízére.

Nézzük meg ezeket részleteiben, mik is ezek:

  • Szilárd, lebegő szennyezők
  • Szerves szennyezők
  • Klór illetve klórozott szénhidrogén-származékok
  • Növényvédőszerek (peszticidek)
  • Ólom
  • Paraziták
 

2015. 02. 02. 14:00:00

Vásárláskor bele sem gondolunk, hogy minden 1,5 liternyi vízhez külön műanyag palackot is veszünk, melyeknek nagy része sajnos nem kerül újrahasznosításra, emellett előállításukhoz kőolaj, megsemmisítésükhöz pedig elégetés szükséges.

Az eldobált üvegek összegyűjtése az autóutak mellől, folyókból, természetvédelmi területekről milliókba kerül. Magyarországon 1,2 milliárd palack kerül éves szinten forgalomba (ebben benne vannak az üdítős üvegek is).