Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Blog

Konyhapult alatti szűrők teakonyhába is!

2023. 10. 16. 21:16:27
Akár kisebb iroda teakonyhája, akár nagyobb közösségi térről legyen szó, egy jó vízszűrő vonzóbbá teheti a kollégák számára is a vízfogyasztást, de a tea és kávé íze is finomabb, selymesebb a szűrt víztől. Arról nem is beszélve, hogy egy mai trendi és környezettudatos cég már nem engedheti meg magának, hogy műanyag palackokból kínálják a vendégeket. A ballonos automaták tagadhatatlan előnye, hogy az iroda bármely pontjára elhelyezhető, de nem veheti fel a versenyt a csapból nyert, mindig friss és kellemesen hűs szűrt csapvízzel.  

Dr. Zacher Gábor interjú: Tények és tévhitek a vízszűrő berendezésekről

2023. 06. 01. 02:10:00

Mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy Magyarországon a vízminőség kiemelkedő és az egyik legjobban ellenőrzött élelmiszer! Ezt már sokszor elmondtuk. De mégis miért van szükség akkor vízszűrésre? Adódhatnak olyan helyzetek, mikor szükség lehet egy jó vízszűrőre, mint pl. ha a klóros íz túl erős és ezért nem kellemes a víz fogyasztása. Ekkor egy aktívszenes vízszűrő jó alternatíva lehet az ásványvíz vásárlás, cipekedés és végső soron a sok egyszer használatos műanyaghulladék helyett. 

A vízvezeték rendszer minden nagyvárosban akár több mint 100 éves is lehet. Még a 60-as években is használtak olyan csöveket, ami ólmot és azbesztet tartalmazhat. Ezek a vízbe, illetve a szervezetünkbe kerülve karcinogén hatással bírnak. Egy 0,5 mikronos szűrő ezen anyagok 99%-át eltávolítja. Akik azzal érvelnek, hogy új építésű házban élnek, ők gondolják végig, hogy milyen messze van a vízmű, és milyen öreg vezetéken keresztül ér el hozzájuk a csapvíz. Ezen kívül még lehet homok, rozsda is a rendszerben, amiről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

A víztisztítás fontosságáról

2021. 08. 29. 00:00:00

Manapság számos negatív véleményt lehet hallani a csapvíz minőségéről, nem véletlenül, hiszen bizonyos területeken sokan panaszkodnak furcsa színű és szagú vízre, amit értelemszerűen nem szívesen fogyasztanak. Ahhoz, hogy ezt a problémát ki lehessen küszöbölni, és élvezhetővé váljon a csapvíz, megfelelő víztisztító berendezésre van szükség!

Vízkőgátlás vagy vízlágyítás? Nem ugyanaz, ne keverd össze!

2019. 06. 19. 21:17:00

Vízkőgátlás vagy vízlágyítás?

Bizony ezt a két fogalmat gyakran összekeverik, de jelentős különbség van a két fogalom vagy technológia között.

Mindenki szeretne ragyogó, vízkőmentes fürdőszobát, csapokat, és persze ne kelljen feleslegesen költeni a pénzt különböző tablettákra vagy vegyszerekre, hogy megvédjük a háztartási berendezéseinket. Míg a különböző tablettás megoldások csak a mosó- vagy mosogatógépet védik meg, addig a kazánt vagy bojlert nem. Az elektromos vízkőgátló berendezések hatásossága nincs tudományosan alátámasztva, így azokkal most cikkünkben nem foglalkozunk. De akkor mit lehet tenni, ha ragyogó, vízkőmentes konyhát vagy fürdőszobát szeretnénk és mellette a háztartási berendezéseket is védenénk?

Milyen a jó vízszűrő?

2017. 08. 06. 23:02:20

Erre a kérdésre majdnem olyan nehéz válaszolni, mint arra, hogy melyik a legjobb autó a világon? Ez nagyban függ, hogy ki mire szeretné használni. Van akinek egy családi autó a legjobb, van kinek egy sportkocsi, és van akinek egy teherautó, attól függően, hogy mire van szüksége, mi a cél vele. A vízszűrő esetében kicsit egyszerűbb a dolog, hisz a cél mindig a tiszta, biztonságos és jó ízű iható víz kell, hogy legyen. Ám mindenkinek más és más lehet az elvárása, de ez leginkább a megoldani kívánt problémától függ és csak másodsorban függ az anyagi lehetőségeinktől. 

Gyere velünk mozizni a Tékasztorik 2 premier előtti vetítésére!

2020. 01. 30. 23:00:59

Ha láttad az első részt azért, ha nem láttad, akkor pedig azért! :) 

A Tékasztorik 2. február 13-tól kerül a mozikba, de te most azon szűk kör részese lehetsz, akik a Prímavíz vendégeként már a premier előtt láthatják Bihari Viki legújabb filmjét!

Ugye milyen jól hangzik? Legyél te is a szerencsések közt!

Nincs más dolgod, mint vásárolni egy 3M™ Aqua-Pure 1 vagy 0.5 mikronos aktívszenes vízszűrő rendszert csappal vagy csap nélküli verziót vagy egy 3 utas csapot és máris nyertél egy 2 személyes belépőt a premier előtti vetítésre!

Siess, mert már csak pár hely van! 

Sőt, szólj az ismerőseidnek is, mert aki februárban megnézi a filmet, majd lefényképezi és elküldi nekünk a mozijegyét, azok között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Na, ki jön velünk a moziba? :)

 

*az ajánlat csak a 18. életévét betöltött természetes személyeknek szól. 

 

A film előzetesét itt láthatod:

És természetesen a kedvenc részletünk a filmből:

#plasticfreejuly Decemberben is!

2019. 12. 26. 17:15:16

#plasticfreejuly Decemberben is! Avagy fél év mérlege.

Mióta vízszűrő van a családban, szinte mindenkinél, azóta természetes, hogy senki nem cipeli a PET palackokat, az utolsó darabok pedig csavar tartóként, vagy épp virág locsoló vödörként vagy használt olaj gyűjtőként végezték. A jót pedig könnyen és hamar meg lehet szokni. Nincs cipekedés, és hatalmas műanyag szeméthalom - hetente. De a PET palackokon kívül még annyi forrása van az egyszer használatos műanyagoknak, hogy felsorolni is hosszú lenne. Idén júliusban mi is csatlakoztunk a kihíváshoz, gondoltuk hajrá, biztos nem lesz egyszerű, lesznek kihívások, megtorpanások, de ha már minden fronton beálltunk az egyszer használatos műanyagok használata ellen, akkor lássuk, nekünk, hogy menne. 

Ajándékozzon víztisztító berendezést karácsonyra!

2019. 12. 06. 15:15:00
Általában azoknak a karácsonyi ajándékoknak van a legnagyobb sikerük, amelyek nem csak praktikusságot képviselnek, hanem a törődést is szimbolizálják az ajándékozó fél részéről, hiszen ezzel fejezi ki az illető, hogy fontos számára a másik. Ha idei karácsonyi ajándékával Ön is a gondoskodást szeretné kifejezni hozzátartozói felé, vásároljon víztisztító berendezést

#plasticfreejuly Avagy miről szól a műanyagmentes július?

2019. 07. 01. 09:00:00

Legegyszerűbben leírva arról szól, hogy ne használj egyszer használatos műanyagokat! Nem csak júliusban, hanem soha! A plasticfreejuly 2011-ben indult Ausztráliából mint civil kezdeményezés, melyet 2017 óta már a Plastic Free non-profit alapítvány irányít és mára több mint 170 ország csatlakozott, többek között Magyarországról is egyre több szervezet és civilek is. A műanyagmentes július egy olyan törekvés, mely azt a célt tűzte ki, hogy inspirálja az embereket az egyszer használatos műanyagok használatának mellőzésére és megmutassa, mekkora környezetszennyezést okoznak ezek a természetben, valamint milyen alternatívák léteznek kiváltásukra.  

Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

2019. 05. 11. 18:01:00

A tiszta víz nélkülözhetetlen eleme az életnek, nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Nem csak a háztartásokban, ipari környezetben is fontos a tiszta víz megléte, mert szinte minden termék előállításához szükség van rá. Ahhoz, hogy a szennyező anyagokat kivonhassuk a vízből, ideális szűrőberendezésre van szükség.